Amazon instalează camere video cu inteligență artificială în camionetele de livrări, pentru a îmbunătăți siguranța șoferilor. Acestea vor emite și avertizări, dacă șoferul nu este atent la drum.

Compania a început recent să lanseze tehnologia de siguranță bazată pe camere, mai întâi în flota sa de livrare. Amazon a precizat că aceste camere, dezvoltate de compania de tehnologie de transport Netradyne, utilizează inteligența artificială (AI) pentru a oferi avertizări despre viteză sau conducere distrasă.

Camera va oferi șoferilor alerte în timp real pentru a-i ajuta să rămână în siguranță atunci când sunt pe drum. S-a dovedit că tehnologia reduce coliziunile și îmbunătățește comportamentul șoferului“, au spus reprezentanții Amazon.

Camerele video vor înregistra în mod constant, dar vor încărca imagini numai dacă sunt declanșate de acțiuni precum frânarea puternică sau somnolența șoferului. 

Reuters precizează că anul trecut au existat mai multe controale la companie, din cauza implicării vehiculelor de livrări în mai multe accidente.

Sursă: Reuters.