Autoritățile anunță că din 1 februarie începe vaccinarea populației cu serul Moderna, ale căror doze se administrează la 28 de zile distanță. Cei peste 35 de mii de lucrători esențiali reprogramați pentru imunizare vor primi acest ser.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva Covid-19 a transmis un comunicat de presă în care informează că de la 1 februarie, în centrele de vaccinare din țară va începe administrarea vaccinului dezvoltat de compania americană Moderna.

Cele peste 35 de mii de persoane, despre care coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță anunța marți că au fost reprogramați pentru a primi prima doză de vaccin, pentru că în prezent există un deficit de doze, vor fi imunizați cu serul Moderna începân cu 8 februarie și vor primi următoarea doza de rapel pe 8 martie, adică 28 de zile mai târziu.

”Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esențiale, se menține același ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost” mai arată Comitetul în comunicat.

Comunicatul oficial:

Informare De Presa Persoane Reprogramate 27.01.2021