CMSU București

Deciziile Comitetului pentru Situații de Urgență al Bucureștiului vin în contextul în care în Capitală s-au înregistrat trei zile consecutive cu o incidență a numărului de cazuri de COVID sub pragul de 3 la mia de locuitori, iar rata de infectare cu coronavirus a scăzut vineri la 2,52.

Înainte de ședința CMSU, Ministerul Sănătății a recomandat păstrarea restricțiilor, ca urmare a apariției unor noi cazuri de infectare cu tulpina englezească, mai virală.

Prefectul Capitalei: “Recomandăm cetățenilor prudență! Vom fi intransigenți! Am vorbit cu șefii jndarmeriei și vor fi controale care vor verifica respectarea normelor.”

Miercuri seara, într-un interviu acordat Europa FM, ministrul Sănătății a declarat că, în opinia sa, rata reală de infectare în București este mai mare decât cifrele oficiale.

Prezent la ședința CMSU, șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că decizia s-a luat în baza legislației existente: “Dacă se va constata că aceste cifre stabilite nu mai sunt eficiente, legislația poate fi schimbată. Până acum am văzut că impactul măsurilor luate a păstrat România într-o zonă mai bună decât alte țări europene, a spus Arafat.

Conform deciziei CMSU, începând de luni, restaurantele, cafenelele și restaurantele își vor relua activitatea, însă vor funcționa la doar 30% din capacitate.