Comitetul Național de Vaccinare: 36 de fluxuri de vaccinare din Capitală, din totalul de 116, sunt dedicate Sistemului de Apărare. Numărul dozelor alocate acestor centre a fost limitat la aproape o mie pe zi.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 arată că la nivelul Capitalei există la acest moment 59 de centre operaționalizate, cu 116 fluxuri de vaccinare. Din totalul acestora, 86 de fluxuri sunt destinate pentru administrarea vaccinurilor produse de companiile BioNTech/Pfizer și Moderna, iar 30 de fluxuri sunt destinate pentru vaccinul produs de Oxford/AstraZeneca. Din cele 86 de fluxuri amintite anterior, 26 sunt organizate în centre care aparțin Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. 

Din cele 30 de fluxuri alocate imunizării persoanelor cu vaccinul de la compania AstraZeneca, 20 sunt active pentru populație, iar 10 pentru personalul din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.

“Menționăm, totodată, că pentru centrele de vaccinare din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională existente la nivel național, a fost limitată alocarea dozelor de vaccin, la aproximativ 1000 doze/zi, de la momentul diminuării cantităților de doze livrate României de companiile producătoare, pentru asigurarea imunizării categoriilor vulnerabile prioritizate în procesul de vaccinare, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19”, se mai arată în comunicatul transmis.

Comunicatul complet:

Precizari CNCAV 10 Martie Final