Donald Trump anunță că se va alătura unui miting de protest față de rezultatele alegerilor, care va avea loc pe 6 ianuarie, ziua în care Congresul va certifica faptul că Joe Biden este câștigător.

“Voi fi acolo. Zi istorică!” a scris Trump pe Twitter, distribuind un clip care promovează un așa-numit “Marș pentru Trump”, programat pentru 6 ianuarie, la Washington. În ziua respectivă, Congresul va certifica rezultatul alegerilor din noiembrie, o acțiune mai degrabă ceremonială, în care Președintele Senatului (vicepreședintele Mike Pence) va număra voturile exprimate pe 14 decembrie de Colegiul Electoral al SUA.

Anterior, echipa lui Donald Trump a încercat să inițieze un proces, respins de Justiție, care să-l forțeze pe Mike Pence să refuze numărarea voturilor electorale și să invalideze astfel alegerile.

Acțiunile președintelui american produc îngrijorare la Washington, mai ales după ce Donald Trump a avut o discuție telefonică, sâmbătă, cu Brad Raffensperger, secretarul statului Georgia, în care i-a cerut acestuia să-i facă rost de “11.780 de voturi.”