Franța. Al șaselea weekend consecutiv de manifestații împotriva permisului de sănătate. Peste 175 de mii de persoane au protestat în toată țara.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul francez de Interne, sâmbătă au avut loc aproximativ 220 de manifestații în toată țara, la care au participat peste 175 de mii de persoane, dintre care 14.700 în capitala Paris.

Numărul protestatarilor a scăzut față de weekend-ul trecut, când în Franța numărul persoanelor care au participat la manifestații a depășit 215 mii.

Permisul de sănătate, impus de autoritățile franceze și care conține informații despre vaccinarea anti-Covid a persoanelor, este necesar pentru a putea avea acces în majoritatea restaurantelor, mallurilor, muzeelor și evenimentelor sportive din Franța.

Protestatarii spun că, în condițiile în care țara a vaccinat 70% din populație cu cel puțin o doză de ser anti-Covid, permisul sanitar susține un nivel ridicat de discriminare între persoanele vaccinate și cele care au refuzat.

Autoritățile franceze susțin că certificatul este un instrument necesar pentru a încuraja vaccinarea și pentru a evita a patra carantină la nivel național.

Surse alternative: France24, Reuters