Germania. Autoritățile au raportat aproape 30 de mii de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare bilanț zilnic din ultimele trei luni.

Potrivit datelor Institutului de boli infecțioase Robert Koch, Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore 29.426 de noi cazuri de Covid (cele mai multe cazuri zilnice înregistrate de pe 8 ianuarie) și 293 de decese asociate infectării cu coronavirus. De la începutul pandemiei autoritățile germane au raportat peste trei milioane de cazuri și 79.381 de decese cauzate de infecție. Totodată rata de infectare la șapte zile a crescut la 160,1 cazuri la o sută de mii de locuitori.

În acest context, Angela Merkel a cerut parlamentului să acorde guvernului federal competențe temporare pentru a impune carantină în zonele cu infecții mari, după eșecul unor landuri de a implementa restricții mai dure.

Vicecancelarul Olaf Scholz a susținut modificările aduse Legii privind protecția împotriva infectărilor, care includ restricții de noapte după ce incidența epidemică la șapte zile depășește 100 la 100.000. ”Acest lucru a ajutat peste tot, s-a făcut în multe țări din întreaga lume și a dus la scăderea ratelor de incidență. Vrem să avem reguli stricte”, a declarat  Scholz.

Germania se confruntă cu o variantă mai transmisibilă a COVID-19 cu cinci luni înainte de alegerile naționale în care se estimează că partidul cancelarului Angela Merkel va suferi pierderi majore.

Sursă: Reuters

Sursă foto:  Martinmark | Dreamstime.com