Israelul suspendă toate zborurile comerciale internaționale, timp de o săptămână, începând de mâine. Guvernul încearcă astfel să întârzie intrarea în țară a noilor tulpini de coronavirus până când o proporție mai mare a populației va fi fost vaccinată.

”În afară de câteva excepții, ne închidem ermetic spațiul aerian pentru a preveni pătrunderea tulpinelor de coronavirus la noi în țară și, de asemenea, să ne asigurăm că progresăm în privința campaniei de vaccinare” a spus prim-ministrul Benjamin Netanyahu, la începutul ședinței de guvern.

În cursul zilei, guvernul a anunțat includerea tinerilor cu vârste între 16 și 18 ani în campania de imunizare, în vederea reîntoarcerii lor la școală și în vederea susținerii examenelor naționale, potrivit Ministerului Educației. Ministrul Yoav Galant cosnideră, însă, că este încă prea devreme pentru a stabili dacă școlile își pot relua activitatea fizic.

Țara are cea mai rapidă rată de distribuire și vaccinare a populației: peste un sfert din totalul celor nouă milioane de locuitori au primit deja prima doză.

Pe 27 decembrie 2020, Israelul a intrat pentru a treia oară în carantină națională, care va dura până la finalul lui ianuarie.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: Josh Appel//Unsplash.