Jumătate din populația adultă a UE a fost vaccinată anti-Covid cu cel puțin o doză. Sunt 100 de milioane de oameni imunizați cu schema completă de vaccinare.

Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe contul său de Twitter: “Mai mult de jumătate dintre cetățenii adulți au fost vaccinați cu cel puțin prima doză de vaccin anti-Covid, iar o sută de milioane de persoane au fost deja complet imunizate. Facem progrese mari în direcția obiectivului nostru: să livrăm suficiente doze pentru a vaccina 70% dintre adulții din UE până luna viitoare.”

Am reușit asta în timp ce exporturile nu s-au oprit niciodată. Am produs 700 de milioane de doze, dintre care 350 de milioane au fost livrate către 90 de țări”, a adăugat von der Leyen.

Aproximativ 450 de milioane de oameni trăiesc în Uniunea Europeană.

Din totalul prezentat de von der Leyen, conform ultimului bilanț oficial, România a administrat de la începutul campaniei de vaccinare 8,3 milioane de doze de vaccin, iar 4,4 milioane de persoane au fost complet imunizate. Un nou bilanț va fi emis de autorități la ora 18:00.

România este în urmă cu campania de vaccinare, dar situația la nivel european pare să se îmbunătățească. Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS, recomandă ca cetățenii UE să fie în continuare precauți, pe măsură ce se înmulțesc adunările sociale, crește mobilitatea populației și începe organizarea festivalurilor, iar fanilor le este permis din nou accesul la competiții sportive. “Cu toate că trebuie să recunoaștem cu toții progresul făcut în majoritatea țărilor din Europa, trebuie, de asemenea, să conștientizăm că nu suntem sub nicio formă în afara oricărui pericol”.