Mașinile electrice înmatriculate de la 20 martie vor trebui să aibă ”o etichetă” a caracteristicilor de încărcare, care corespunde unui anumit tip de stații de încărcare. Scopul este identificarea rapidă a stațiilor dedicate.

Etichetele vor trebui plasate la vedere, pe mașini, dube, camioane, autobuze, autocare, mopede, motociclete sau triciclete electrice. Caracteristicile afișate pe etichetă trebuie să corespundă cu cele afișate pe etichetele stațiilor de încărcare, pentru ca un anumit tip de vehicul să poată fi încărcat, informează Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA) într-un comunicat de presă.

Vor avea un format standard în țările membre UE, în Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Serbia, Elveția și Turcia.

Etichetele sunt necesare, în contextul noilor reglementări ale UE care privește infrastructura combustibililor alternativi. Producătorii de mașini, dar și companiile care gestionează stațiile de încărcare au început să distribuie broșuri care să vine în ajutorul șoferilor.

Surse alternative: ACEA, Fuel Identifiers.

Sursa foto: Michael Marais//Unsplashh.