NASA a publicat imaginile înregistrate de toate componentele misiunii Perseverance, în timpul analizării pe Marte. Imaginile vor fi folosite de ingineri pentru a îmbunătăți tehnologiile folosite.

 

Un microfon de pe rover a oferit și prima înregistrare audio a sunetelor de pe Marte, iar pentru aproximativ 10 secunde o briză marțiană se aude alături de sunetele mecanice ale roverului.

„Experiența Perseverance abia începe și a oferit deja unele dintre cele mai importante imagini din istoria explorării spațiale. Acesta întărește nivelul remarcabil de inginerie și precizie necesare pentru a construi și a duce un vehicul către Planeta Roșie”, a declarat Steve Jurczyk, director NASA.

„Acest videoclip al coborârii Perseverance este cel mai la îndemână mod de a amartiza fără a purta un costum special pentru asta”, a declarat Thomas Zurbuchen, administrator asociat al NASA.

Perseverance a fost dotat cu mai multe camere care să surprindă imagini foto video, iar șapte dintre acestea au fost dedicate exclusiv momentului amartizării. 

Surse alternative: NASA, BBC