Percheziții ale polițiștilor în București și Ilfov, într-un dosar referitor la modul în care Unifarm a achiziționat măști de protecție neconforme în perioada stării de urgență.

În cadrul dosarului penal ”se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către o companie națională de măști medicale în perioada stării de urgență”, arată Poliția Română într-un comunicat de presă.

Oamenii legii vor pune în aplicare și un mandat de aducere, iar persoanei în cauză i se vor aduce la cunoștință faptele pentru care este învinuită și va fi audiată.

Amintim că procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul director Unifarm, Adrian Ionel, acuzat că a cerut mită 750 de mii de euro pentru a atribui un contract privind achiziția de echipamente de protecție împotriva coronavirusului. 

Pe 4 decembrie 2020, acesta a fost plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile, într-un alt dosar privind achizițiile medicale, în care este bănuit că a decontat din conturile Unifarm 3,6 milioane de lei, fără procedurile legale, în avans pentru 1,5 milioane de măști, care nu au mai fost livrate. De altfel, pe 16 decembrie ANAF a pus sechestru pe unele bunuri (imobile și mașini) ale Unifarm.

Sursa: Poliția Română.

Sursa video: Poliția Română.