România a depășit pragul de un milion de persoane vaccinate anti-coronavirus. Premierul Cîțu: Ținta era să atingem acest număr până la sfârșitul lui martie.

Premierul Cîțu a declarat: „Un moment care pe 27 decembrie voiam să vină cât mai repede. Am ajuns la persoana cu numărul un milion vaccinată. Ținta era să avem un milion până la sfârșitul lui martie. Vom putea porni cu faza a III-a pe 15 martie. Rămâne ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie. Avem una dintre cele mai bune rate de vaccinare și ne asigurăm că va rămâne așa.”.

Premierul a reiterat importanța respectării măsurilor sanitare: „Trebuie să respectăm toate regulile impuse. Am văzut foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă masca în spațiul public. Fac un apel la MAI să ne asigurăm că vom avea mai mulți lucrători ai Ministerului care să-și facă treaba. Nu putem să ne permitem să ne relaxăm”

Acum 11 zile numărul persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 l-a depășit pe cel al cazurilor de coronavirus de la începutul pandemiei. Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt”, spunea atunci Valeriu Gheorghiță – Președintele CNCAV.

Campania de vaccinare națională anti-Covid a început pe 27 decembrie. Primul român vaccinat a fost o asistentă medicală de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, membru în echipa care a preluat primul pacient din România confirmat cu coronavirus.