Studiu în SUA. Varianta Delta se poate răspândi rapid în școli atunci când profesorii și personalul nevaccinat nu poartă măști în interior. În California, un profesor a infectat 50% dintre elevi.

Varianta Delta se poate răspândi rapid în școli atunci când profesorii și personalul nevaccinat sunt în interior și nu poartă măștile de protecție, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, citând un studiu realizat în SUA.

Cazul unui focar asociat cu varianta Delta într-o școală primară din Marin, California, în perioada mai-iunie 2021.
În perioada 23 mai – 12 iunie 2021, au apărut 26 de cazuri de COVID-19 confirmate în rândul elevilor unei școli primare din Marin, California după expunerea la un profesor infectat și nevaccinat. Rata de atac într-o clasă afectată a fost de 50%; riscul este corelat cu apropierea locurilor elevilor față de profesor”, transmite CNCAV.
Profesorul a raportat că a devenit simptomatic pe 19 mai, dar a continuat să lucreze timp de 2 zile înainte de a primi rezultatul testului, pe 21 mai. Începând cu 23 mai, au fost raportate cazuri suplimentare de COVID-19 în rândul altor membri ai personalului, elevi, părinți și frați ai celor care aveau legătură cu școala.