SUA. Republicanii i-au făcut o statuie aurie lui Donald Trump, așteptat să se adreseze duminică Conferinței Conservatoare, în prima apariție publică de după părăsirea Casei Albe.

Statuia “de aur” îl reprezintă pe fostul președinte în papuci și pantaloni scurți colorați în steagul SUA și pare a prefigura o anunțare a candidaturii acestuia pentru alegerile din 2024. Șepci inscripționate “Trump 2024” au și apărut purtate de unii participanți la Conferința pentru Acțiune Politică Conservatoare (CPAC), unde un număr de loialiști l-au lăudat deja pe fostul președinte.

Statuia a atras imediat comparații cu vițelul de aur din Vechiul Testament, pe care israeliții îl construiseră pentru a-l venera, în absența lui Moise, urcat pe Muntele Sinai pentru a primi Cele Zece Porunci: “Cultul idolilor nu este conservator”, a scris pe Twitter Adam Kinzinger, unul dintre cei 10 republicani din Camera Reprezentanților care au votat pentru punerea sub acuzare a lui Trump.

Donald Trump se va adresa duminică conferinței, în prima sa ieșire publică de după părăsirea Casei Albe, pe 20 ianuarie.