Taiwan acuză China că desfășoară un “război cognitiv” împotriva sa, prin răspândirea de fake-news referitoare la Covid. După ce a reușit mult timp să țină epidemia sub control, Taiwan se confruntă acum cu o creștere rapidă a numărului de cazuri și a introdus carantină strictă.

Un oficial taiwanez a acuzat China că a răspândit știri false despre situația Covid pe insulă și a dat exemplul zvonurilor privind infectarea președintei Tsai Ing-wen. Aceasta s-a testat săptămâna aceasta, după ce s-a confirmat că un muncitor de la reședința ei este infectat, dar rezultatul oficialei taiwaneze a fost negativ.

Guvernul de la Taipei consideră că scopul Beijingului este acela de a crea haos, prin subminarea încrederii publicului în modul în care este administrată pandemia în Taiwan. Din acest motiv, guvernul desfășoară o activitate intensă de transparență și de infirmare a știrilor false și a zvonurilor care circulă, în special online.

După luni întregi de menținere a pandemiei sub control, Taiwanul se confruntă acum cu o creștere a numărului  cazurilor de infectare și a introdus starea de alertă. Instituțiile neesențiale au fost închise iar cetățenilor li s-a cerut să rămână în case.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Wu Shoung Wang | Dreamstime.com